Veckobrev
  v. 12


Städning:                                                 
v. 11 Lucia
v. 12 Mirinda
                           
Kära föräldrar,
Så var det plötsligt bara en vecka kvar till påsklovet... Den tänkte vi avsluta med vår traditionella lilla karneval för elever och lärare på fredag. Då pyntar vi klassrummen, klär ut oss och hälsar på hos varandra.
I klass 1 utförde vi två vattenexperiment i måndags. Vi mätte och undersökte. I matten har vi arbetat med olika räknesätt och siffran 0. I svenskan har alla läst för Pi, skrivit ord till bild samt haft tyst läsning. Nästa vecka inledar vi med gosedjursdag på måndag, då vi skriver lite om dessa. Resten av dagen övar vi vår teater och bakar till föräldramötet. I veckan fortsätter vi också med siffran 0, räknesätten och veckomatte. I svenskan går vi över till att skriva.
Våra 2-3:or har arbetat med matematiska begrepp. Med hjälp av playdoh lera har vi konkretiserat bråk. Vi arbetar vidare med läsning i biblioteksbökerna. På engelskan tog vi en tur till Australien. Under gympan blev det bollsport och gympa på matta. Vi håller också på att uppdatera skolans ordningsregler. Nästa vecka fortsätter vi med förberedelserna inför de nationella proven och skolans karneval som är på fredag.
Klass 4 har avslutat geografiperioden och nu gått in i en matteperiod med fokus på procent. Detta fortsätter vi med till veckan. I fredags fick barnen med sig en läsläxa hem som vi går igenom tillsammans nästa fredag. Påminn barnen att ta hem läxan.
I 5:an avslutade vi buddhismen och Buddha, i veckan. På matten jobbade vi med bråk och decimaltal. Vi lärde också känna gudarna Brahma, Vishnu och Shiva i den hinduistiska religionen.
6-7:an fortsätter jobba med hälsa och livsstil. I matten förbereder vi oss för NP med problemlösning med miniräknare, skala och enhetsbyten. Som belöning för att vi varit ute så mycket på rasterna väntar nu övernattning på torsdag, och filmdag + pizza. 
9:an hade en intressant dag i Karlskrona där vi besökte tingsrätten och fick vara med på rättegång.

Detta händer i vecka 12: 

Klass 1
Måndag: Gosedjur - ta med ett annat gosedjur än förra gången. Vi skriver något kort. Ingen fikasäck eftersom vi stannar på skolan.
Tisdag: Idrott inomhus. Gympakläder och handduk.
Torsdag: Matråd 8.30.
Fredag: Karneval. Pi i Bromma. Paul har klassen.

Klass 2-3
Måndag: utedag. Ta med macka och varm dryck.
Tisdag: läsläan förhörs.
Torsdag:  matråd 8.30.
Fredag: Karneval för elever och lärare.

Klass 4
Måndag: NO dag. Vi är ute halva dagen. Kläder efter väder, drickflaska med vatten.
Onsdag: Idrott.
Torsdag:  matråd 8.30.
Fredag: Karneval för elever och lärare.

Klass 5
Onsdag: Idrott - idrottskläder och idrottsskor.
Torsdag:  matråd 8.30.
Fredag: Karneval för elever och lärare.

Klass 6-7
Tisdag: Läsläxa s. 148 - 159.
Onsdag: klassmatrådsmöte. Idrott.
Torsdag:  matråd 8.30. Övernattning till fredag. Påskpyssel.
Fredag: Karneval för elever och lärare. Filmdag.

Klass 8-9
Måndag: NO dag kemi.
Onsdag: Idrott.
Torsdag:  matråd 8.30. Kemiprov.
Fredag: Karneval för elever och lärare.

Övrigt:
v. 13 + måndag v.14 (annandag påsk) - Påsklov.

Vi önskar alla en skön helg!