Köket

I vårt kök lagas all mat från grunden av väl valda råvaror. Vi handlar en stor del närodlat, och säsongsbetoningen känns logisk och viktig. Vi har en återkommande veckorytm även i köket, tex serveras alltid soppa och nybakat bröd på torsdagar.

Maten är vegetarisk (lakto-ovo) med undantag av de fiskrätter som serveras 2-3 ggr/månad. Vi kan självklart erbjuda helt vegansk kost till de barn med vegansk kosthållning, samt alternativ till fisk för vegetarianer.

Vi är KRAV-certifierade med två KRAV-märken! Det innebär att 50% av råvarorna måste vara KRAV-märkta. En del av våra favoritvaror har  en annan eko-märkning, som inte lyder under KRAV, men är ju likväl ekologiska. tex Demeter. Vår andel eko/bio-märkta varor ligger runt 80-90%.

Har ni frågor kring maten eller vill veta vilka ingredienser som är KRAV-märkta är ni välkomna att tala med våra kockar!

Varje KRAV-certifierad verksamhet måste ha en dokumenterad miljöpolicy. Dokumentet finns att titta på i vårt kök.

Kökspersonal

Olivia Rimér

Kock, (matkonstnär)

Carina Nygren

Kock, (matkonstnär)

Pia Henriksson

Kockassistent

Berith Johnson

Kockassistent