FRÅN HANDEN, VIA HJÄRTAT, TILL HUVUDET

Daggkåpans Barnstuga och Karlshamns Waldorfskola bedriver verksamhet för förskola, förskoleklass, grundskola årskurs 1-9 samt fritidshem. Pedagogiskt inspireras vi av och arbetar enligt Waldorfpedagogiken. Hos oss är vi måna om att alla förskolebarn och elever ska känna sig trygga, sedda och accepterade och vi arbetar därför aktivt med att skapa ett klimat där alla kan känna sig välkomna!

Storlekis

070 258 70 58

Lillekis

070 258 70 52

Fritidshem 

073 255 35 92

Skola/kontor

0454 840 90

Är du intresserad av vår barnstuga eller skola så är du välkommen att besöka oss! Mer information finns under Kontakt.

Aktuellt i Mars

Matsedel v. 12

Måndag
Dhal, ris, ugnsstekt spetskål, majs, rostade solrosfrön

Tisdag
Pastagratäng med quorn, vitkålssallad, oliver, rostade pumpafrön

Onsdag
Solskensbiffar, kokt potatis, brun sås, ärtor, lingon, inlagd gurka

Torsdag
Blomkål- och potatissoppa, bröd, ost och gurka.

Fredag
Pasta med broccolisås, riven ost, ugnsstekta morötter, frön

Rundvisning på Daggkåpan och storlekis inne. På storlekis, åldern 3-6 år finns det tre grupper. Rummen är hemtrevliga men milda färger och naturmaterial. Vi har en giftfri miljö med ekologiska rengöringsmedel och vilar gör barnen på madrasser av ull. Leksakerna är enkla för att inspirera till lek och vi pedagoger gillar att laga och hålla efter dem inför barnen och en del tillverkar vi också själva. I köket som finns nära våra rum så lagas god ekologisk mat från grunden.

Just nu pågår det arbete för att på nytt blåsa liv i vår vilande föräldraförening. Om ni vill vara med eller bara veta mer, kontakta gärna den nybildade föräldragruppen Karlshamns Waldorfskolas Föräldragrupp på Facebook!

Vad innebär Waldorfpedagogik?

Närvaro

Engagemang

Hjärta

Waldorfpedagogiken grundar sig på djup kunskap om barnens olika mognads- och utvecklingsfaser. Vi vill utveckla hela människan – tanke, känsla och vilja. Teoretiskt, konstnärligt och praktiskt arbete integreras så mycket som möjligt och genom att varva detta utvecklar barnen fantasi, kreativitet och intellektuell förmåga. Nedan kan du läsa mer om hur vi integrerar Waldorfpedagogiken på olika sätt i vår verksamhet!

KONTAKTA OSS

Adress
Daggkåpans Barnstuga
Högadalsvägen 14
374 41 Karlshamn

Telefon
Storlekis (3-6 år)  070 258 70 58
Lillekis (1-3 år) 070 258 70 52
Fritidshem: 073 255 35 92
Skola/kontor: 0454 840 90

Länkar
Karlshamns kommun:

www.karlshamn.se


Waldorfskolefederationen:
www.waldorf.se