Veckobrev v. 47
 

Städning låg och mellanstadiet:                                 Städning högstadiet:                                         v. 46 Adam Z                                                                    v. 46 Isac                                            
 v. 47 Cornelia och Zebastian                                      v. 47 Lukas B                               
                             
Kära föräldrar!
Lite mysigt är det ändå med novembermörkret. Nu kan vi tända ljus och känna förväntan inför advent, lucia och alla dessa högtider som kommer. Om ett par veckor är det dags för "Jul på muséet". Vi har delat ut lappar där ni kan fylla i om ni vill hjälpa till med bak, servering etc.
Klass 1 har varit i Ire med tema insekter och kretslopp. Vi samlade småkryp som vi studerade i mikroskop. I matte har vi gjort 7-stjärnan. Klass 5 har läst Rödluvan för oss. Vi belönade dem med chokladbollar.
Våra 2:or började veckan med experiment med ljud och ljus samt samtal kring dessa. Vi har skrivit och ritat i våra böcker om oss själva. Vi har även haft en härlig dag i Ire samt ett underbart besök av Isacs  pappa som berättat om Sveriges rovdjur.Vi får skjuta upp arbetsområdet rymden en vecka eftersom vi ska besöka "Exotiska världen" på måndag. Vi fortsätter med sammansatta ord, problemlösning och de fyra räknesätten blant annat. Vi kommer att ha en praktikant i klassen, måndag - torsdag i tre veckor. Hon går på gymnasiet och heter Vilja. Vi hoppas att hon kommer trivas.
3-4:orna har börjat öva skrivstil med reservoarpenna. Vi övar stavning på svenskan och i biologin har vi ritat olika savanndjur. Till veckan fortsätter svenskperioden med stavning och drama.
Våra 5:or steg i måndags in i kemins underbara värld. Vi har också tränat oss på att läsa högt och med inlevelse. Projektet avslutades  då vi uppmerksammade "Läslustens dag" och läste högt för eleverna i klass 1. I matten jobbar vi vidare med statistik. Allt detta fortsätter i veckan som kommer. Vi välkomnar också My till klassen nästa vecka. Hon går på Barn och fritidsprogrammet på Vägga och ska vara hos oss i fyra veckor.
Våra 6:or har jobbat vidare med geometri och enheter. vi upptäckte hur man beräknar cirkelns area och volymen av ett rätblock. Vi har också beräknat en okänd vinkel i en triangel.
Klass 7-8 har religionsperiod. Vi har jobbat med kristendomen. I matte har vi geometri och i kemin jobbar vi vidare med förbränning och kemins grunder.
Våra 9:or har varit på gymnasieinfo på Norrevång. Vi har besökt Ire och lärt oss om "Hållbar utveckling". I historia har vi lärt oss om Amerikanska frihetskriget.


Detta händer i vecka 47:

Klass 1 :  
Måndag: NO dag. Vi besöker "Exotiska världen". Matbox med bestick, extra fika + dryck. Vi bjuder på lunch i Katarinas och Mias nya hus.
Tisdag: elevråd. Idrott inomhus - idrottskläder, handduk, tvål.
OBS! Lapp om utvecklingssamtal sitter på dörren. Önskar ni andra tider? Kontakta Mia.


Klass 2:
Måndag
: NO dag. Vi går till "Exotiska världen" efter samlingen. Skicka med en fikasäck till förmiddagen. Vi bjuder på lunch i Katarinas och Mias nya hus.
Tisdag: elevrådsmöte. Idrott inomhus - idrottskläder, handduk, tvål.


Klass 3-4: 
Måndag: Utedag - fika + dryck. Lunch äter vi på skolan.
Tisdag: elevråd.
Torsdag: språkläxa. Idrott.
OBS! Glöm inte boka in tid för utväcklingssamtal. Lapp på dörren. Se städhelg högst upp på veckobrevet. Hela listan finns på hemsidan. Lapp om "Jul på muséet" har skickats hem också.


Klass 5:
Måndag: NO dag - kemi. Vi är på skolan.
Tisdag: elevråd.
Onsdag: Idrott. 


Klass 6:
Tisdag
:
 elevråd.
Onsdag: idrott innebandy. Dricka, idrottskläder, idrottsskor.
Fredag: No dag. Fika, dryck, kläder efter väder.


Klass 7-8:
Tisdag: elevråd.
Onsdag:  Idrott.
Fredag: NO dag - kemi.


Klass 9:
Måndag:  NO dag - teknik/ matte programmering.
Tisdag: elevråd.
Onsdag:  Idrott.


Övrigt:

Vi önskar er alla en härlig helg!