Välkommen till Waldorfskolans högstadium!

På vårt högstadium fördjupar du dina kunskaper i historia, matte, biologi och alla andra ämnen genom periodläsning, där vi studerar varje ämnesområde under en längre tid. Vi arbetar ämnesövergripande, med konstnärliga och praktiska inlag,  och du kan utvecklas och utmanas utifrån dina egna förutsättningar och intressen. Vårt mål är du ska känna att du blir klar med dina uppgifter och att du fått meningsfulla kunskaper som du har användning av i livet. Allas talanger och individualitet är värdefulla tillgångar i klassgemenskapen!

Vi följer samma nationella mål och betygskriterier som den kommunala skolan. Detta innebär att du har samma förutsättningar att möta gymnasievärlden när du slutar slutar nian hos oss som alla andra elever. Vårt mål är också att du ska ha ett bra självförtroende med dig i bagaget, att du ska tro på din egen förmåga att du ska ha kvar lusten att lära. 

Hos oss lägger vi stor vikt vid att eleverna ska utveckla teoretiska kunskaper och vi tummar inte på kvaliteten i de teoretiska ämnena, men vi erbjuder också rika tillfällen att utveckla även andra sidor och förmågor: 

  • Gillar du eller är du nyfiken på att måla, smida och skulptera?
  • Älskar du musik eller vill lära dig att spela ett instrument eller kanske sjunga i kör eller spela i ett band? 
  • Vill du vara ute mycket i naturen och delta i exkursioner med övernattningar, fjällvandra och paddla kanot, m.m.?
  • Tycker du att solidaritet och globala frågor är intressanta och viktiga? Vi är Global friendskola och har en fadderskola i Gambia, och en solidaritetsgrupp där du kan delta i olika arrangemang, caféer och insamlingar!

Tycker du att vårt sätt att lära verkar intressant? Tror du att det är viktigt att hela människan får näring genom använda händer, hjärta och huvudet i ett lärande som engagerar och förbereder dig för att med lust och självförtroende gripa dig an framtidens utmaningar? Då kommer du att trivas hos oss på Waldorfskolan! Varmt välkommen!