Profiler

Från och med årskurs 6 kan barnen välja profil. Waldorfskolan har flera olika profiler.

Musik

Vi erbjuder flera inriktningar; körsång, spela i band, och röstvård/folklig musik. Det är inte ovanligt att elever väljer flera av dessa. Musikundervisningen utvecklas från unison sång och flöjtspel till stämsång, musicerande i band och soloinsatser. Det finns stora möjligheter för varje individ att utveckla sitt eget uttryck inom musiken.

 

Instrumentundervisning

Vi erbjuder undervisning i gitarr, bas, flöjt samt trummor.

 

Konst

På konstprofilen fördjupar vi oss i material och tekniker två och tredimensionellt. Det finns utrymme för experimenterande med olika färger och material.Vi jobbar bl.a. med olja och akryl, där vi provar de olika färgernas egenskaper.

Hantverk

På hantverksprofilen arbetar vi mycket med att tälja och lära känna olika träslag. 

 
Slöjdprofil
Vi återvinner textiler och tillverkar  nya kläder, bruksföremål. Provar på nya tekniker inom bl.a textila hantverk.

Äventyr

Äventyrsprofilen träffas några gånger under varje termin och åker ut på just små äventyr! Vi har prövat att åka slalom och längdskidor, padlat havskajak och vi har ridit på islandshästar. Många fler äventyr planeras!

Tyska
Är du intresserad av språk och vill lära dig ytterligare ett? Då är tyskaprofilen perfekt! Vi träffas 2 gånger i veckan och lär oss språket. 

Golf
Vill du prova på riktig golf och träna på att svinga klubban? Då är golfprofilen något för dig. Vi träffas en gång i veckan under säsong och åker ut till banan.